Ny side: Oldenborg3.com

onsdag 5. oktober 2011

Oldenborg 3 - NIH : 4-2

Etter fjorårets KM var det mye å revansjere for flere av oss. Kampen skulle spilles på Frogner kunstgress, og med vår statistikk på kunstgress var det nok flere som var spent på hvordan dette skulle gå.

Benk: Tjørve, Haddeland, Sindre (2.lag), Wiig, Andreas

Første omgang starter med at NIH sine kondisvrak får trille mye ball. Vi blir liggende lavt og har i lange perioder mer enn nok med å klarere ballen ut fra eget forsvar. På vårt første angrep etter ca. 10 minutters spill vinner vi en corner. Chris sin silkefot slår perfekt inn i feltet hvor vår egen Carra er på plass på bakre stolpe og header inn 1-0, mot spillets gang.

NIH fortsetter å trille mye ball, og når 1-1 er et faktum etter ca. en halvtime så har vi egentlig kun oss selv å takke for det. Utover i omgangen kommer hele innbytterbenken inn, og særlig Haddeland inn i midtforsvaret gjør at vi får en ny dimensjon av ro og duellstyrke i de bakre rekker. Like før pause takler jeg NIH sin kaptein på vei igjennom, og de blir belønnet med frispark på drøye 20 meter. Frisparket endrer retning i muren og 2-1 til NIH er et faktum like før dommeren blåser for halvspilt. At jeg slapp kort er en annen ting som iallefall jeg skal prise meg lykkelig over.

I pausen er strategien klar, holde ballen langs bakken, bruke tid på å flytte frem spillere, og ikke minst, ha det morsomt! Oldenborg kjører ut fra startblokkene og lagene fra første omgang er ikke til å kjenne igjen. Oldenborg kjører fremover men de store sjansene uteblir. Omtrent halvveis ut i andre omgang spiller Tjørve inn til Langås som setter inn en fortjent utligning. "Årets nykommer" Lars Langås setter inn sesongens femte mål for sin egen del. For en mann!

Få minutter senere kommer Alex på løp langs kanten. Med en vakker innsidepasning spiller han Lars Tore fri, og mannen med de mørke lokker gjør selvsagt ingen feil alene med keeper og setter ballen iskaldt midt i mål da keeperen til NIH kommer ut for å ta ballen. Oldenborg ruller videre, og kampens øyeblikk er i ferd med å komme. Vi forsvarer oss på en corner, ballen blir raskt spilt frem til Tjørve som kjører full fart ned vår høyreside. Tjørve spiller videre til Bjørnar som kommer på et sugende løp bakfra, Bjørnar løper nesten ned til dødlinjen før han som lærerboken sier spiller ballen inn foran mål der Chris har kommet på et 70-meters løp og setter ballen i mål under NIH sin keeper, det var vakkert, det var poesi, det var alt på en gang.

Få minutter etterpå blåser dommeren av kampen, og snuoperasjonen er et faktum. På en dag hvor jeg følte meg litt halvveis selv var det deilig å se at så mange tar tak i kampen, og gjorde 2.omgangen til en parademarsj. Det regnet, det var kaldt, men vi vant.

NIH får også et mål korrekt annullert for offside, og utover det leverer artisten Erlando en rekke redninger som holder oss inne i kampen. Jeg pleier sjeldent å fremheve enkeltspillere fra våre kamper, men på søndag var det umulig å komme utenom Haddeland, og ikke minst Erlend som leverer den råeste kampen jeg har sett av vår nummer 42.

Så til selve rosinen i pølsa, ca. 15 Oldenborg supportere som møter opp i striregnet og heier oss frem. Dere gjør det morsomt for oss å spille, og vi er ingenting uten dere! En stor takk til alle fremmøte, og jeg vil tippe at dere før eller siden vil bli belønnet med kake fra Erlend =)

Flott innsats gutter, gleder meg til neste kamp lørdag 15.10.