Ny side: Oldenborg3.com

mandag 5. september 2011

Seier i siste hjemmekamp og plettfri hjemmestatistikk!

Oldenborg 3 vs Øvrevoll/Hosle 2
Frogner Kunstgress
Mandag 05.09.2011

Resultat: 3-1 til Oldenborg 3 (2-1 til pause)

Mål:
1-0 (38.) Chris (Preben)
1-1 (39.)
2-1 (41.) Preben (Ole)
3-1 (52.) Torleif (ingen assist)

Tilskuere: ca 50. Birgitte Meling og Torstein Mjøs er selvfølgelig til stede, i tillegg til venner, WAGS og opp til flere som var på sin første Oldenborg 3-kamp. Vi glemmer selvfølgelig heller ikke Oldenborg 1, som drev med multitasking i kampens første 60 minutter (trente ved siden av samtidig som de så på kamp)



Oppstilling Oldenborg 3 (4-5-1) fra venstre:

Erlend (GK); Bjørnar - Knut - Blix - Erik (C); Lars - Preben - Joachim - Ole - Sindre; Andreas.

Startet på benken; Alex, Torleif, Chris, Håvard, Christian Ljosland


Oldenborg 3 kunne idag bokføre sin 8.seier på 8 hjemmekamper i 2011 (tar man med fjoråret, er 16 av 17 hjemmekamper endt med seier!!!)

Kampreferenten husker bare deler av kampen, så dersom du som Oldenborg 3-spiller har ekstra info om kampen du vil ha ut, si ifra.


REFERAT:

Tidligere på dagen hadde Oslo Fotballkrets delt ut julegaver på forskudd og flyttet kampen fra opprinnelige Bjølsenfeltet 1 til deilige Frogner Kunstgress. Dette i stor frykt for at det som er igjen av gress på Bjølsen skulle forsvinne, og at de dype dammene i 5-meterne skulle bli så dype at det krevdes livredningsprøven for å stå i mål. Til tross for at dette var hjemmekamp, gikk kampen på kunstgress, og dette kunne nok gjøre noen smånervøse på forhånd. Oldenborg 3 hadde før denne dagen nemlig spilt 6 kamper på kunstgress i år (alle borte), med lusne 4 poeng som totalresultat.

I tillegg hadde Frogner Stadion åpnet portene, så folk slapp å klatre over de fæle gjerdene, så Fru Fortuna smilte virkelig til oss på forhånd :)

1.omgang
Oldenborg 3 stilte i sin sedvanlige 4-5-1-formasjon med offensive backer. På forhånd ble det avtalt at det skulle løpes til krampa tok folk, og at vi skulle prøve å få et par tidlige mål.

Etter hvert som kampen skred frem, forsvant gradvis bekymringene statistikk-nerdene måtte ha. Oldenborg 3 spilte tidvis fin fotball, og bygget møysommelig opp fine angrep og kontrollerte kampen relativt. Dette førte til at undertegnede fikk særdeles lite å gjøre som bakerste mann, men åpnet likevel litt smånervøst. Om det var pga at jeg var bekymret for at tilskuerne skulle like kaka som ble lovet på forhånd, eller det faktum at jeg ble kastet inn på laget kvelden før pga en lårhøne på keeper Moi, var vanskelig å si. Uansett hadde det skjedd store ting den siste uka. Spilte 7'er kamp sist tirsdag, og holdt nullen sannsynligvis for første gang på over 1 år (uansett fotball-format). Dette gjentok seg i 4 av 5 kamper i en innecup foregående helg, selv om jeg bidrog med nok en godbit på "keeperflopp topp 20, 2011" i den kampen jeg slapp inn mål. Som om dette ikke var nok, reddet jeg til og med 2 straffer i en straffekonk. Har man vært flua på veggen i min mildt sagt brokete keeperkarriere, vet man at dette ikke er hverdagskost. Lett overtroiske folk kunne tolke dette som tegn i tiden; på at vi er inne i de siste dager, at Brann vinner seriegull igjen og at Norge kvalifiserer seg jevnlig for mesterskap igjen.

Det må nevnes at denne cupen ble arrangert i Bjerkreim på Høg-Jæren, og det var med en smule nostalgi jeg på fredagen kom tilbake til hallen der karrierens første røde kort var et faktum for 11 år siden etter en heller sen sklitakling på en stakkars ving.
Turneringen (fredagens altså) ble arrangert av KRIK Bjerkreim, og dersom du befinner deg i nærheten av sauekommunen helga 28-30.oktober, anbefales det at du tar turen innom og får med deg konserten av Downhere og Rushing Fools

Tilbake til kampen. Etter en litt nølende utrusning fikk jeg frispark etter en kollisjon med motstanderens spiss, som ropte noe på svensk at det heller burde vært straffe. Nja, er ganske sikkert på at jeg var først på ballen. Om mannen som jager bak, faller omkull etterpå, er det vanligvis ikke straffe.

Deretter ble det lite å gjøre en stund. Tilskuerne begynte å fylle opp tribunen, og tankene falt hen i andre ting.
For eksempel Jubileumsfesten til KRIK som skal være i Oslo Konserthus lørdag 29.oktober. I et promostunt i sammenheng med denne eventen, gikk undertegnede ut som vinner i en internkonkurranse på kontoret. Premie; gavekort på 2 kinobilletter.
Bakdel; konkurransereglementet krever at begge billettene brukes til samme forestilling, og at jeg må invitere med en jente. Skremmende saker. Det virker som om premiesjefen har lagt opp til at jeg skal på date, og som vi alle vet er dating skumle saker. Heldigvis er gavekortet gyldig i 1 år, og jeg håper å få kunne utvidet gyldigheten ytterligere.

NB! Illustrasjonsbilde!

Det straffer seg å ikke ha 100% fokus på fotball, og jeg kom brutalt tilbake til virkeligheten. Etter mye Oldenborg-press, sender vaffel-elskeren Preben en ball mot Chris, som er på venstrekanten i 16-meteren. Dette skjer ca halvveis i omgangen etter undertegnedes subjektive erindring. Ifølge sikre kilder (Langås) skjedde dette etter 38 minutt. Sunnmøringen drar til, og ballen går i mål via motsatt stolpe. 1-0!! Elleville tilstander på bane og tribune!
De første minuttene etter man har scoret mål, er det stor statistisk sjanse for at man slipper inn et, ifølge eksperter som Arne Scheie og Andy Gray. I denne sesongen liker vi som kjent å gjøre ting unødvendig spennende.

1 min etterpå avanserer en Ø/H-spiller framover i banen, omringet av 4-5 spillere i blått. Dårlige odds for spilleren i hvitt med andre ord. Imidlertid tenker de 4-5 spillerne at det er koselig å la Ø/H få komme til en skikkelig avslutning; vi har jo en mann mellom stolpene til å ta seg av den. Dette er i tråd med det menneskelige behovet om å hjelpe svakere stilte, og mannen mellom stolpene, som jobber litt med bistand, burde applaudert dette. Vel og merke i helt andre situasjoner enn i denne.

En ikke navngitt stopper har utropt undertegnede til lagets "David De Gea" (Uniteds nye keeper). Forøvrig kan verken karriereretning, høyde eller BMI sammenlignes med originalen. Men nå går det troll i ord på en ting; tidvis suspekt keeperspill.
Med ett har Ø/H-spilleren bedre odds enn han hadde i sekundene før. Han fyrer løs, relativt hardt, men bare en knapp meter til høyre for midten av målet. Dette er imidlertid mer enn godt nok, keeper er altfor sent ute/nede, og ballen går i mål til en sur utligning. 1-1.

Selv om dette var et slag under beltestedet, lar vi ikke hodene henge altfor lenge. Ca 10 min senere (subjektiv erindring; men ifølge Langås skjedde dette 2 min etter baklengsmålet, altså i det 41.min.) får Preben GO-treff på hel/halv volley fra langt hold (korriger meg gjerne her) etter kast fra Ole og ballen daler i en bue over en sjanseløs keeper. 2-1 til de blåkledde! Elleville tilstander på tribunen!
Håvard Rekvik gjør comeback for oss etter nesten et år i Indre Telemark, og viser sedvanlig kompromissløst spill på sentral midtbane.

ca 30 tilskuere hadde trosset den på forhånd dystre værstatistikken og møtte opp på tribunen, og ble belønnet med sjokoladekake i pausen. Ingen klager ble notert, og ingen ble matforgiftet ifølge rapportene. Supersupporterne Birgitte Meling og Torstein Mjøs var selvfølgelig til stede. For statistikknerden er dette ensbetydende med 3 poeng. I tillegg satte hele Oldenborg 1 seg på tribunen etter endt trening på nabobanen, så det totale tilskuertallet var nærmere 50 stk. Været viste seg også fra sin beste side, og minimal nedbør ble observert.


2.omgang
Oldenborg 3 fortsetter de gode taktene etter pause, men det blir mye nesten. Nesten hjelper som kjent ikke presten av hesten. En god keeper og et robust forsvar stopper mye, og Ø/H 2 viser at de ikke er et lag man skal ta lett på til tross for tabellplasseringen (noe vi fikk smertelig erfare etter 1-1 i fleisen på overtid mot dem i våroppgjøret. Etter flere cornere til oss får Torleif sjansen fra 16-meteren. Vår mann fra Åsane er en hjelpsom mann, og ville gi den ridende teologen en hjelpende fot. Midtbanemaestroen dunker til, og via noen kroppsdeler i mølja i feltet går ballen i mål via tverrligger. 3-1!!! Fremdeles elleville tilstander på tribunen.

Ø/H 2 gav ikke opp, og sydde sammen flere angrep. Med unntak av et farlig innlegg som kom til en hvitkledd som skjøt over fra grei posisjon, uteble heldigvis de største farlighetene. Stemningen på tribunen var god, tross høstværet. Den levende Oldenborg-legenden Christian Ljosland kom inn siste halvtimen på stopperplass, og ledet de bakre tropper med stoisk ro. Etter noen minutter overtid sa dommeren at nok var nok og blåste av kampen.
Den tradisjonelle "bølgen" ble tatt foran ekstatiske tilskuere, og jeg tror at noen kilo forsvant fra skuldrene til hver enkelt spiller etter noen tunge kamper de to foregående ukene.

Takk til Øvrevoll/Hosle 2 og dommeren til kampen.

En STOR takk til alle tilskuerne for oppmøtet. Vi elsker dere! :)

Våre to nemesiser de siste ukene, Heming 2 og Vestre Aker, møttes senere på kvelden til en rysare som endte 4-3 til Heming 2. Dette vil si at med to kamper igjen er luka til Vestre Aker på 3.plass foreløpig 4 poeng. Lommedalen 2 på 2.plass er også 4 poeng bak, men de har en hengekamp til gode på oss. Nå har vi 2 bortekamper igjen av sesongen (på kunstgress). La oss begrave bortespøkelset i disse kampene!!!!




Chris poserer med fjorårets medalje for avdelingsseier i 7.div. Klarer vi en reprise i år?

6 kommentarer:

eriqsandro sa...

Lukter opprykk, kællær. Et par bortekamper igjen nå. Har jo én seier der i hvertfall..

Ser iflg tabellen at Vestre Aker tapte igår. Kanskje noe lettere for oss (uten at jeg har studert tabellen), men ingen grunn til å ta lett på oppgaven!

eriqsandro sa...

Assist: Ole tok innkastet på Prebens mål (2-0?)

Langås sa...

Yes, all stÆtz ligger inne på linken "Sesongen 2011" ;)

Seier i de to siste nå så er vi sikra, gutta! Så fremt 2. laget gjør jobben, da...

Anonym sa...

Ikke glem de 20 som trente på ytre bane... Vi fulgte ivrig med! Så vi var ca. 50 tilskuere. Solid!

Johan

Anonym sa...

hvor mange lag rykker egentlig opp?

erlend sa...

Ifølge kretsen er det 2 lag i hver divisjon (7.div og 6.div) som rykker opp. Så vi har en ok sjanse.

Mye kommer an på Oldenborg 2, som er i divisjonen over, og kjemper en knallhard kamp om opprykk. De har 4 kamper igjen, bør helst vinne alle, og håpe på at et av laga framfor snubler en gang :)