Bidragsyterne:
Keeper: Kjetil
Forsvar: Bjørnar, Erik, K.A., Hans Olav, Knut Olav, Øyvind
Midtbane/angrep: Alex, Andreas, Joachim, Jon, Langås, Sid, Sindre, Torleif

Oldenborg 3 gikk på sitt 2. bortetap på rad mandag kveld, denne gang i toppoppgjøret mot avdelingens 2. plass Vestre Aker på Voksen kunstgress. Den begredelige bortestatistikken vår ser med andre ord ut til ingen ende å ta. Selv om vi er bunnsolide på hjemmeåkeren vår med 7-0-0, så fungerer vi rett og slett dårlig på bortebane denne sesongen med 1-1-4 på 6 kamper. Riktignok har vi tapt alle fire kampene med kun ett mål, og med litt marginer kunne tallene sett ganske så annerledes ut. Det er i hvert fall noe å ta med seg.

De første 25 minuttene mot Vestre Aker var glimrende. Vi triller ball som vi ønsker og kun små marginer gjør at vi ikke tar ledelsen i denne perioden. Undertegnede har blant annet to kjempesjanser på hodet etter strålende innlegg fra henholdsvis Sid og Torleif. Dessverre er ikke akkurat min største styrke å styre ballen i mål med pannebrasken. (Jeg stemmer derfor "ja" til headetrening på lørdag...) Etter denne perioden slipper vi Vestre Aker noe inn i kampen igjen uten at de skaper noen særlige muligheter til tross for mange dyktige enkeltspillere. Det er lett å forstå at de har 6-0-1 på hjemmebane i år og kun ligger 1 poeng bak oss på tabellen. Våre argeste konkurrenter for øyeblikket, med andre ord.

Etter å ha slått mye langt i 1. omgang uten tellende resultat bestemmer vi oss for å få ballen ned på bakken. Dette lykkes vi delvis med, og det skapes mye på venstresiden vår. Alex har blant annet et skudd i tverrliggeren. Halvveis ut i omgangen får samme mann en god pasning fra venstre, blir felt og får straffe. El capitán, lederskikkelse og motivator nr. 1, K.A., tar som vanlig ansvar og vi forventer alle mål fra vår sikre eksekutør. Dessverre slår keeperen til med en vanvittig redning og stillingen forblir 0-0. Slike tigersprang bør regelrett forbys i 7. divisjon.

Vestre Aker skaper stadig mer, er bedre enn i 1. omgang og deres mange rutinerte spillere (ja, faktisk har de bare 2 spillere i stallen som er yngre enn vår eldstemann) får til slutt lønn for strevet. 1-0 heades inn på corner i det 77. min. Vi legger inn et massivt press etter dette, men resultatet står seg ut kampen. Vestre Aker sikrer seg dermed sin 3. seier på rad og seiler for alvor inn i kampen om opprykk.

Etter 5 seiere på rad sitter vi nå med 2 tap på rad. Det er viktig at vi får orden på bortekomplekset vårt, hvis ikke kan opprykket henge i en syltynn tråd.

Trivia:
- K.A. ble historisk som førstemann til 40 obligatoriske kamper for Oldenborg 3.
- Joachim spilte sin 20. obligatoriske kamp for oss.
- Undertegnede fikk ved en tilfeldighet æren av å debutere som kaptein for Oldenborg 3 et stykke ut i 2. omgang. Kapteinsbindet er med andre ord et ukjent plagg for vedkommende og dommeren selv så seg nødt til å hjelpe til med å feste det rundt armen etter flere mislykkede forsøk fra den sylferske kapteinen.
- Kjetil Moi gjorde comeback som keeper for Oldenborg 3. Hans forrige opptreden var 1. juni 2010 mot Grüner 2, en kamp vi vant 5-0.
- Ullern 3 gikk på årets første hjemmetap etter 3-5 mot Stabæk 3.