Ny side: Oldenborg3.com

tirsdag 5. juli 2011

Overgangsrykter og spillere i avgang



Det er sommer, det er ikke sol, men det er uansett tid for Silly Season. Fotballspillere i de store ligaene har akkurat begynt pre-season-treninga, mens i kongeriket Norge venter en måned med fri.

Siden dagene ikke lenger fylles med fotballkamper, fylles de i stedet med overgangssnakk. Mange spillere ønsker å teste ut teorien om at gresset er grønnere på den andre siden (et annet lag), gjerne med en pen lønnsøkning attpå.



Nyhetsmedium med ulik troverdighet utbasunerer mer eller mindre sannhetsgehaltige historier om flere spillere som ønsker å bytte beite i løpet av sommeren. I noen klubber står spillerne i kø for å komme ut stadionporten (Arsenal), mens i andre klubber står de ifølge Mirror og theSun i kø for å komme inn (f.eks. Liverpool har blitt linka til 66 spillere til nå i sommer, og kapret seg 2(!)).


Wayne Bridge er en av de som er blitt linka til Liverpool. I tillegg til en lønn på nåværende nivå (ca 40 mill i året), ønsker spilleren kontraktsfestet at A) ingen lagkamerater prøver seg på hans nåværende eller tidligere kjærester, og at B) ingen av spillerne på Liverpool håndhilser på John Terry i neste kamp. Det kan også nevnes at fyren til høyre på bildet, Carlos Tevez, har for 134.gang på 2 år uttalt at han vil vekk fra City. Hovedsaken er verken penger, familie eller sportslige ambisjoner, men at det i Eastlands av og til er kaldt og regner litt, og at Carlos synes at den lyseblåe drakten ikke kler han så godt. Manager Mancini sier at om det er fargebytte som skal til for at Tevez blir i klubben, kan de sikkert komme til en ordning. "Gult er kult," sier Carlos, og avskriver dermed rimelig mange aktuelle draktsponsorer og motebevisste supportere.



Det er litt vanskeligere med fullverdig nyhetsdekning av overgangsmarkedet i de lavere divisjoner i Norge. Av en eller annen grunn er ikke interessen like stor her nede. Overgangssummene og lønningene er heller ikke verken på Premier League- eller Tippeliga-nivå, og dermed forsvinner noe av poenget med at media skal spekulere i klubb-bytter for folk. Uansett er det ikke til å stikke under en stol at supportere og andre interesserte lurer på hvem som forsvinner ut av sine favorittlag, og om det kommer inn noen nye før transfervinduet stenger med brask og bram 31.august.
Før lokallavisene Nordre Aker Budstikke og Østkantavisa kommer med påstander og antakelser, ønsker klubbledelsen i Oldenborg 3 å bekrefte hvordan ståa er i skrivende stund.


Disse spillerne er bekreftet på vei ut:

- Asbjørn Langtind Tillerflaten
- Kåre Sigridnes
- Daniel Schaufel
- Kjell Ingolf Ropstad

Mer info nedenfor:


ASBJØRN LANGTIND TILLERFLATEN

Posisjon: Keeper
Kamper/mål/assists for Oldenborg 3: 8/0/0 (2011), 12/0/0 (2010)
Til: ingen klubb i øyeblikket
Sum: free transfer

Vår solide keeper gjennom 2 sesonger, Asbjørn, vendte tilbake til Trondheim i slutten av juni. Grunnen til dette var i hovedsak at kriminaliteten i Trøndelag har økt drastisk i vår, og dermed fikk politikona jobb der oppe, samt at savnet etter mammas trøndersodd begynte å bli stort etter tre år med kebabsubstitutt her i Oslo. Ryktene sier at han er i full gang med å anlegge bart, har kjøpt inn ny garderobe med skinnvester, og skal jobbe i en barnehage i nærheten av Nidarosdomen ("slik at det blir lætt å finn fram tæl jobb"). Dette bildet vi just har mottatt tyder imidlertid på at at Asbjørn er i full gang med å skaffe seg en karriere i et av Trondheims framgangsrike boyband. Vi lever i håpet om at han (og kona) vender tilbake etter 1 års tid.

Dette betyr at Erlend ser ut til å overta som førstekeeper. Oldenborg 3's nr 40 har knapt vært å se mellom stengene i år (2 kamper) pga Asbjørns storspill, og har fått noen innhopp som høyreback, høyrekant og spiss, med 2 brente gigasjanser som resultat. Erlend uttaler til klubben at etter å ha møtt en del motgang på den utenomsportslige fronten i det siste, vil han ha fullt fokus på jobb og Oldenborg 3-spill fra nå av. Det er allerede varslet økte treningsmengder. "Eg e som kjent profesjonell. Å vera uprofesjonell e da slutt på no" sier vestlendigen.


Verken på golffronten eller diverse andre fronter går det Erlends vei for tiden. Vi håper at han er klar til å overta Asbjørns hansker til høsten.




KÅRE SIGRIDNES

Posisjon: forsvar/midtbane
Kamper/mål/assists for Oldenborg 3: 9/1/1 (2011), 15/3/4 (2010)
Til: ingen klubb i øyeblikket
Sum: free transfer

Forrige fredag ble mønsterarrangementet ACTION 2011 avsluttet. Mannen bak suksessen var selvfølgelig Kåre Sigridnes, som innehadde rollen som leirsjef. Tross desperate forsøk på å rekruttere lagkamerater til å være ledere på KRIK-leiren, måtte han bite i det sure eplet og innse at Oldenborg 3-faktoren ikke var særlig høy i Bø i Telemark. På den annen side var Oldenborg 1-profilene Håkon og Eirik tilstede på leiren, og særlig førstnevnte pådrog seg naturlig nok mange lange blikk fra det motsatte kjønn, ifølge pålitelige vitner.


Er det rart jentene sikler etter denne mannen?


Tilbake til Kåre. Sørlendingen synes ferie er en oppskrytt ting, og etter først fullført bachelor i byggingeniøring og leirjobbing, bar det rett hjem til husbygging på Åmli. Til høsten bærer det til KRIK Høyfjellssenter i Hemsedal, der han skal være med på bibelskolen TimeOut. Vi blir ikke mange kronene rikere om vi tipper at han kommer til å regjere i fotball-bingen utenfor senteret med sin slepne teknikk.


DANIEL SCHAUFEL

Posisjon: Spiss
Kamper/mål/assists for Oldenborg 3: 1/1/1 (2011)
Til: ingen klubb i øyeblikket
Sum: free transfer

Det var stilt store forventninger til vår raske bakromsspiss, og i vinter viste han tegn på gryende form med flere mål i treningskamper. Like før sesongstart smalt det, bokstavelig talt, i en polititurnering i fotball, og dette førte til et lengre skadeopphold med ødelagt ankel. I starten av juni fikk han sin eneste kamp, og vartet opp med både mål og assist som innbytter. Daniel vender nå nesen vestover, der han skal ha politipraksis i Bergen sentrum. Her skal han fange individer på samfunnets skyggeside, og passe på at hans bygdebarn oppfører seg fint på byen i helgene. Vi har et håp om at han er klar for Oldenborg 3-spill når han kommer tilbake til Oslo neste år for å ta siste året på politiskolen.




KJELL INGOLF ROPSTAD

Posisjon: Spiss
Kamper/mål/assists for Oldenborg 3: 3/2/1 (2011), 12/24/2 (2010), 4/8/1 (2009)
Til: Pause på grunn av KRF's valgkamp og valg høsten 2011

Politiker Ropstad har i vårsesongen ikke kunne vært med så mye som han hadde håpet på på forhånd, verken på kamp eller trening. Dette har ført til et for han veldig dårlig målsnitt, med 2 mål på 3 kamper som status før sommeren - et godt stykke unna statistikken for de to tidligere sesonger på 2 mål pr kamp. I høst må han prioritere valgkamp for KRF for å kunne sikre seg sin andre valgperiode. At politikk er mer moro enn 7.divisjonsfotball på Bjølsenfeltet er vanskelig å forstå, men vi har alle ulik smak. Kjell Ingolf gifter seg om knappe 2 uker, og vi ønsker lykke til med både dette og den kommende valgkampen.


Bortsett fra disse fire, ser det ut som om resten av stallen fortsetter i skrivende stund.



OVERGANGSRYKTER - spillere på vei inn?
Kanskje vi får se en eller flere av disse spillerne i den blå drakta i høst?



LARS TORE ØDEGÅRD
Oldenborg 1-legenden og tidligere lagkaptein Lars Tore Ødegård har denne sesongen valgt å ta en fotballpause, til stor fortvilelse fra hele Oldenborg-systemet og generelt fra folk som er glade i å se god fotball. Noe av tiden han fikk frigjort, har han brukt til å løfte jern, så han er nå en smule mer muskuløs enn på bildet fra ifjor. Midtbanespilleren hadde en gjesteopptreden for oss mot Heming 2 (2-1 seier) og viste at han ikke hadde glemt gamle kunster. Det meldes om at lysten til å spille Oldenborg-fotball er på vei tilbake for den kommende lektor, men vi kommer nok til å få tøff konkurranse fra 1.laget om ballkunstneren. Lars Tore er forøvrig nygift med sin kjære Silje, og vi gratulerer på det varmeste.


JAN TORE RISDAL

Jan Tore fotografert like før den fatale situasjonen som har frarøvet Oslo's lavere divisjoner en stor attraksjon.


Mannen, myten og legenden. Den elegante stopperen/midtbaneankeret som vi så fram til å briljere for oss med 10-tallet på ryggen da klubben ble startet opp til 2009-sesongen. Et dum filmidé og en uheldig skikjører gjorde at sørlendingen ødela korsbåndet, og ble satt på sidelinjen hele den sesongen. Etter dette har jobb tatt det meste av tiden, og han har samtidig gjort seg veldig kostbar, til tross for at det daglig blir arrangert demonstrasjoner og folketog for å få han til å ikle seg den blåe trøya. Han dukker likevel opp på de fleste hjemmekamper som ekspertkommentator. Kanskje vi får se han ute på banen en gang i 2011?



HÅVARD REKVIK

Vår tidligere kaptein i munter passiar med vår super-supporter Birgitte Meling på et nachspiel etter en seriekamp i 2009.

Midtbanedynamoen forlot oss etter fjorårssesongen til fordel for ambulansekjøring i indre Telemark. Nå er han heldigvis tilbake i Oslo, men har ikke bestemt seg for hvordan det blir med fotball fra høsten av. Håvard var stor på sentral midtbane for oss i den halvannen sesong han spilte, med 17 kamper, 3 mål og 3 assists.



GEIR GODTFREDSEN

Geir tar sitt ansvar i Tåsen-kollektivet alvorlig. Her har han fanget en hjort på Sognsvann som skal bli til middagsmat for Alex, slik at han får litt variasjon fra grandisen.

Mannen fra Evje var meget solid under prøvespillet i vinter, men nåløyet inn til laget ble akkurat litt for trangt. Ikke se bort i fra at mr Godtfredsen kanskje blir å se i den blå trøya fra høsten av.



KJETIL MOI

Her har politipraktikanten funnet Vennesla-mafiaens skjulested


Nok en mann fra Evje. Politistudenten spilte en halv sesong for oss ifjor som keeper, før praksisåret kalte. Dette brukte han på å bekjempe småkriminalitet og råkjøring med traktor og moped i Vennesla. Byen er nok mest kjent for Jorun Stiansen, samt en litt rar dialekt. Evjingen er meldt tilbake til byen fra høsten, og et Oldenborg 3-comeback kan virke reellt.


MATS HAUGE

Mats er et ettertraktet byttedyr blant damene. Det er ikke vanskelig å skjønne - for en hunk!

Løpssterk og teknisk midtbaneelegant hos St.Olavskameratene (8.div), og manager for disse. Har tidligere uttalt seg om Oldenborg 3 i rosende ordelag. Mats er en spiller spesielt Erlend hadde ønsket seg til klubben. Mr Hauge vil kunne spille på de fleste plasser på back og midtbane, og kjekkasen ville definitivt kunne trukket (enda) flere kvinnelige supportere på kampene våre. Imidlertid skal han på TimeOut på KRIK Høyfjellssenter fra høsten av, og dermed uaktuell i denne omgang. Uansett vil nok ikke St.Olavskameratene slippe han uten kamp, og Oldenborg 3 må nok sette ny overgangsrekord for at ønskedrømmen om fredrikstad-gutten i blå trøye skal bli en realitet.



LARS TJELLE


Vår eminente høyreving fra 2009-sesongen gjorde en høyst overraskende comeback i vår siste kamp for sommerferien, mot Jutul 2 (5-2 seier), og var også med på noen treninger i vinter. Et samlingspunkt både på og utenfor banen. Lars skal gifte seg i sommer med den tidligere midtbanedynamoen på Oldenborg Damer, Randi. Læreren har tidligere uttalt at et comeback på permanent basis er uaktuelt, men det har andre store spillere også sagt tidligere.


Klubben vil oppdatere dere videre dersom flere overgangsrykter er i anmarsj. Vi håper at dere alle har en god sommer! :)

3 kommentarer:

Langås sa...

Fantastisk, Erlend! :D

Anonym sa...

Hva gjør man om man ønsker å prøvespille for en så fantastisk klubb da? Gjør som Owen Hargreaves og legger ut videoer på youtube som viser at man er frisk som en fisk?

erlend sa...

gjør gjerne det :)
så sender du oss linken, eller du kan ta kontakt med støtteapparatet ved å sende en mail til oldenborg3trenere@hotmail.com

skriv litt om deg selv, alder, posisjon og tidligere fotballerfaring.