Ny side: Oldenborg3.com

lørdag 18. juni 2011

Stabæk 3 vs. Oldenborg 3: 3-4 (1-2)

Hva kjennetegner ett lag som seiler i medvind? Man klarer å snu 0-2 til 3-2 på fredag, og litt slitne bein vinner mot Stabæk sine unge, tekniske gutter i dag. Dette var en kamp som ble avgjort grunnet at vi hadde kiloene og centimeterne på vår side i duellene, og ikke minst en Alex Meling som putter 3, og Krisso som løper sokkene av seg.

Alex

Benken var pyntet med undertegnede, Krisso og Erlend.

Da dommeren blåser i gang kampen på en usedvanlig stor og nydelig kunstgressbane (sikkert 110x60 meter) er det tydelig å se fra start at det var mange som hadde løpt mange meter på fredag. Stabæk kjører ut fra startblokkene og har 3 gode avslutningsmuligheter allerede i løpet av de første ti minuttene. Men så har vi en mann, ett mysteriet og en myte i form av Kjell Ingolf Ropstad som etter ca 12 min spill løper seg forbi forsvaret til Stabæk, spiller ballen uselvisk på tvers til Alex som sklitakler inn 1-0 på Oldenborg sin første sjanse, deilig.

Etter dette kommer Oldenborg mer inn i spillet, men det er Stabæk som produserer de største sjansene. Asbjørn har ett par gode redninger, jeg redder en ball på strek som treffer meg i skrittet, men når Stabæk får 1-1 etter en corner i ca 23. minutt er dette egentlig fortjent. Men etter dette begynner også vi å produsere sjanser. Langås kommer igjennom, og fra litt skrå vinkel hamrer han ballen over med strak vrist, Sindre, Kjell Ingolf m.fl. har også gode muligheter til å score, så når duoen Meling og Ropstad nok en gang kombinerer seg igjennom Stabæk sitt forsvar, og Kjell Ingolf setter inn 2-1 etter en drøy halvtime er det egentlig ganske fair.

Stillingen står seg til pause, og vi skal være glad for at Stabæk sin usedvanlig raske spiss ikke scoret på noen av sine sjanser. I pausen er planen klar, vi skal ligge lavere i forsvar, og Krisso, Jon og Kåre skal fortsette å løpe og fordele baller i andre omgang.

Andre omgang startet slik den første begynte, Stabæk får trille mye ball, de kommer til en del avslutninger, og ett kvarter ut i omgangen står det 2-2 etter at en Stabæk spiller skyter på innsiden av Asbjørn fra skrå vinkel.

Så, halvveis ut i andre omgang får Oldenborg frispark på 18 meter. Stabæk setter en på første stolpe, og løsningen blir da ett hardt skudd i keeperhjørnet, keeper gir retur, og nok en gang er Alex en "fox in the box" og pirker inn 3-2 målet.

Kampen fortsetter å bølge etter dette, Stabæk får ett mål annulert for offside, men alt i alt greier forsvaret vårt å avverge alt for store sjanser til Stabæk. Neste mål kommer i det 78. minutt da Langås og Sindre kombinerer fint ned vår høyre kant, Sindre legger igjen til meg som slår ballen inn i feltet, keeper kommer ut og bokser, og hvem andre enn Alex er der til å heade keepers klarering rett inn i det åpne målet. Erlend har også kommet inn som ving, og noterer seg nesten for sitt første mål i den blå trøya da ett skudd fra han stryker tverra like før slutt, stor innsats som alltid av Erlend i dag.

Resten av kampen ligger vi lavt og rensker unna med lange klareringer fra forsvaret som måkes ut etter beste evne. Så, tre minutter på overtid kommer Stabæk sin raske spiss til sin første mulighet i andre omgang, Blix er ute med en fot, og straffen er ett faktum. Den settes kontant i mål, men dommeren blåser heldigvis av kampen idet vi tar senteren. 3 viktige poeng sikres på en dag hvor vi ligger mye lavt og sikkert har 35% ballbesittelse, men resultatet er tross alt det viktigste. Stor heder også til Krisso i dag som legger ned utrolig mange løp, og som vinner og styrer den sentrale midtbanen som en helt.

Så, som alltid noen funfacts:

1. Med Krisso på banen har vi aldri avgitt poeng, og han er mye av grunnen til det. (Bjørndalen hjemme i fjor, og Stabæk i år.)

2. Birgitte Meling stilte nok en gang opp på kamp (i dag som eneste Oldenborg fan), og var som alltid uklanderlig antrukket i tights.

3. Asbjørn fikk det eneste kortet til Oldenborg i dag, og dommeren begrunnet det med, "nå er det nok fra deg." Selv om han fikk frispark i samme situasjon.

4. Erlend var noen cm unna å hamre inn sitt første Oldenborg mål, og en litt bløt ball må ta mye av skylden for at den ikke gikk i kryss.

5. For første gang i år leder en spiss målscorerstatsen på Oldenborg 3. (Alex med 6 mål.)

Alt i alt, veldig bra gutta, gleder meg til krampe på mandag!