Ny side: Oldenborg3.com

torsdag 16. juni 2011

Oldenborg 3 - Lommedalen 2: 3-2 (0-1)

Sjelden har en pause hatt så mye å si…

Første omgang er årsverste i mine øyne, om ikke historisk lavmål. Vi triller ikke ball til medspillere, slår langt, spiller trangt og skaper ikke en sjanse på 45 min. Når du da legger til en unødvendig scoring til Lommedalen så er summa summarum 1-0. I en omgang hvor to lag ikke leverer noen god omgang. Etter pausen klarer vi å heve oss, før vi får en kjip scoring i mot på et langskudd. Men vi spillere bedre, så skjer det som vil prege kampen. For Torleif går ned i Lommedalens straffefelt. Vi vil ha straffe, Lommedalen mener han filmer. Dommeren lar spillet gå videre. Dette fører til at det blir litt knuffing, og det eneste jeg ser er at en av Lommedalen sine spillere dytter overende en av våre spillere. At dommeren da velger å gi direkte rødt til både Lommedalen og Torleif virker meget strengt i en situasjon hvor Torleif ikke føler han har gjort noe galt. Men dømt er dømt...

Dette gjør at det blir 10 mot 10 og det blir større rom. Vi satser i en offensiv 3-4-1-1, mens Lommedalen kjører en 4-4-1 med veldig offensive vinger som ikke alltid jobber hjemover. Til tross for at Lommedalens benk stadig roper at de ikke skal spille med 4 spisser så åpner kampen seg veldig opp. Når Alex er i sitt sedvanelige driv inn i Lommedalens 16’meter og får korrekt straffe får vi et håp om poeng. Ettersom trener Ødegaard soner karantene var det få alternativer så Meling tar straffen selv. En lav og bra straffe til høyre er såpass langt ute at Lommedalens solide keeper bare klarer å dytte den videre inn i nettet. Nå har vi fått blod på tann og kjører flere fine overganger. Når da coach Buene får servert ballen fra banens gigant Ole Fredrik (som endelig er tilbake uten strekk) så har vi faktisk utlignet. Men vår store og beskjedne Telemarking vil det annerledes til tross for en løs tann! Etter at undertegnede for første gang i karrieren blir kynisk felt etter en frekk dragning får vi frispark utenfor hjørnet av 16 meteren. Innlegget blir slått inn lavt og ballen ender midt i mølja, en liten touch av Andreas ut til Joachim. Han lar det som vanlig stå til og klinker til med 5 meter slegga. Skuddet er midt i mål, men knallhardt og helt oppe under tverrliggeren, utagbart. Vi klarer faktisk å snu det etter å ha ligget under med 2. Mye takket være en midtbane og angrep som jobber sokkene av seg i 2. omgang, og et kollektivt forvar som rensker unna det som kommer når Lommedalen setter trykk på oss på slutten. En viktig seier og en stor prestasjon at vi sitter igjen med 3 poeng, særlig med tanke på hvor dårlig vi spiller i 1.omgang DEILIG!

Nå er det bare å slappe av frem til tidenes maratondager for Oldenborg 3. Ny kamp på lørdag mot Stabæk på Nadderud, og Jutul på mandag. Noe sier meg at det vil bli litt slitne spillere på mandagskveld, men da har vi jo 2 måneder til neste kamp...


0-1
Pause
0-2
1-2: Alex (str.) (Alex)
2-2: Andreas (Ole Fredrik)
3-2: Joachim (Andreas)


Langås! Du får ikke assist på straffa når det var Alex som ble felt! Begynner å stille spørsmål bak integriteten til statsansvarlig...

- Øyvind

6 kommentarer:

Langås sa...

Vel, for det første ble den assisten oppført med velsignelse av både Alex og coach Andreas, men jeg skal la deg bruke vetoretten din du har fortjent i kraft av ditt gamle trenerembete.

Bakgrunnen for denne noe kontroversielle avgjørelsen, for det stemmer jo at Alex skaffet straffen selv, var at det aldri tidligere har blitt ført mål og assist på samme person, noe som jo er litt ulogisk i seg selv. Tanken var da å se på hvem som spilte pasningen til Alex. Jeg foreslår uansett at vi fra nå av holder oss til følgende regel, hentet fra Fantasy Premier League:
- "In the event of a penalty, the player earning the penalty gets an assist if it is successfully scored, but not if he takes it himself in which case no assist is given."

Innspill? Speak now or forever hold your peace!

erlend sa...

Ser poenget ditt. Men hvordan er det på Fantasy? Om Rooney får pasning fra giggs, blir felt, og setter straffen....får giggs assist da?

Om det er tilfelle, er det selvsagt at du får assisten, om ikke så er det nok mer i grenseland....

Langås sa...

Nei, Giggs får ingen assist i det tilfellet og det får heller ikke Rooney, så lenge han tar straffen han skaffet selv. Vi er i utgangspunktet rause med assistene våre, i FPL får man f.eks. ingen assist selv om man skaffer et frispark som deretter hamres i mål av en medspiller, noe man får hos oss.

Det vi må bli enige om er ett av tre følgende alternativer dersom en spiller skaffer frispark/straffe og selv scorer på det:

1. Han får både mål og assist.

Argument for: Vi gir alltid assist til de som skaffer straffe og frispark.
Argument mot: Det er ulogisk på flere måter, blant annet ettersom han blir registrert som involvert i to mål når det kun er snakk om ett.


2. Han får bare mål og ingen får assist.

Argument for: Det er slik FPL gjør det og er kanskje mest logisk.
Argument mot: Det strider mot vår raushet i forhold til assister.


3. Han får mål og spilleren som sentret ballen til han før han ble felt får assist.

Argument for: Vi pleier å være rause med assister. I tillegg klager flere på laget sin nød over å ikke bli kreditert med "semi-assister", altså pasningen før assisten.
Argument mot: Det er ikke slik vi pleier å regne assister.

Det finnes sikkert flere argumenter for og imot, så dersom noen flere der ute engasjerer seg i denslags så er det bare å rope ut.

Hvilket alternativ er best, synes du?

Forsvarsbauta 2 sa...

Vi har faktisk hatt en slik situasjon før. Når vi haddde Morten Drivdal på laget. Hvis du ser på 1 sesong. Borte mot Øvrevoll Hosle og Real Follo på ekeberg så blir Morten tatt og scorer på straffen. Fikk da både assist og mål.
Jeg mener at dette er mer korrekt. Men i vanlig fotball får du ikke assist hvis du scorer selv.Men jeg mener at man ikke bør bli straffet assistmessig for å ta straffen selv på vår stats i 7 div. Og det er jo ikke pasningen til straffen som er nest sist før mål. Assist er vel egentlig nest sist på ballen før mål. Du har assist til straffesituasjoen. Ikke målet. Hadde det vært hockey hadde du vært nevnt som fremspill til assist, straffen.
Problemet med å ikke gi er at den som faktisk gjør en viktig innsats er jo han som blir tatt. Enig? Da synes jeg han fortjener assist uansett, så lenge det blir scoret.

Forsvarsbauta 2 sa...

Det samme mener jeg på frispark. Det er spilleren som blir tatt som fortjener en assist hvis vi scorer direkte på frisparket. Han fremprovoserer jo situasjoenen. Fullt klar over at ikke fantasy praktiserer slik lenger. Men de gjorde det for 2 sesonger siden i alle fall.

Langås sa...

Den e go, Øyvind, jeg er enig med deg, spesielt siden vi har gjort det slik før (Morten). Alex får assisten!