Ny side: Oldenborg3.com

søndag 8. mai 2011

Oldenborg 3 - Stabæk 3: 5-3 (2-1)

Oslofotballen.com tippet før sesongen at Stabæk 3 kom til å bli vår argeste opprykkskonkurrent. Den første halvtimen av kampen kunne det se ut til at det var god grunn for spådommen. Blærumsgutta presset oss høyt, og vi slet med å få i gang eget spill. Likevel tok vi ledelsen. Preben kriget til seg ballen rundt Stabæks 16-meter, og sendte ballen til Alex. Alex viser at man ikke trenger å spille festfotball når man har en slik målgarantist i egne rekker. 1-0.

Etter scoringen ble Hans Olav byttet inn sentralt på midten, og fikk med det sin seriedebut. Uten at man trenger å nevne hvem som ble tatt ut, fikk vi etter dette bedre grep om kampen. Preben tegnet seg for en ny assist, etter å ha satt opp Peder. 2-0 ble imidlertid redusert til 2-1 før det ble blåst av for pause.

Litt ut i 2.omgang blir Stabæks keeper utvist, og vi får straffe. Sindre tar straffen, men misser. En viktig påminnelse om at vi bør gå tilbake til vår gamle policy med å kun la keepere ta straffespark. Etter utvisningen får vi uansett brukbar kontroll, men klarer fortsatt ikke å skape festfotball. Halvveis ut i omgangen viser vi likevel krigersk innstilling på en corner, og ballen detter ned hos Jon. Jon viser at man ikke trenger å spille festfotball når man har en slik målgarantist i egne rekker. 3-1.

Etter dette ble det mye rom, og vi klarer etter hvert å få 4-1 ved Preben etter assist fra Sindre. Erik avslutter så et 60-metersløp med et velplassert skudd i hjørnet. Keeper avverger, men Kaare er på plass på returen, og setter inn 5-1. Med få minutter igjen ble oppgjøret dermed “Kampen som ingen skulle tru at nokon kunne snu”. Vi gjør likevel vårt for å gjenskape spenningen. Dårlig konsentrasjon på slutten fører til to reduseringer.

Flere mål blir det ikke. Selv ikke Super-sub-Langeland, som kommer inn på topp det siste kvarteret, evner å endre stillingen. Vi kunne dermed gå av banen etter varierende spill, men godt fornøyde med å ha vunnet over en god motstander. Mest fornøyd var vi imidlertid med vårt nydelige publikum. Flere titalls kvinner og menn hadde møtt opp, og gjorde kvelden til en fantastisk kveld for fotball.