28.mars vs St.Olavskameratene 2 (3-1 seier)

28.mars
vs St.Olavskameratene 2
Resultat: 3-1 til Oldenborg 3. Målscorere; Daniel 2, Alex

Mandag 28.mars var det duket for "kristen-oppgjøret" i Oslo's lavere divisjoner da vi tok imot St.Olavskameratene 2 på Kringsjå Kunstgress.
Oldenborg 3 hadde bak seg to treningskamper med seier, men der spillet var godt unna det vi hadde forventet. Kompisene til Heilag-Olav var på sin side sugne på å tråkke skikkelig til på årets første treningskamp, og stilte i uskyldshvite drakter.

Kjell Ingolf

Spilletid ble i denne kampen basert på treningsoppmøte fram til nå, og kombinert med veldig mange spillere tilgjengelig til denne kampen, gav dette seg utslag i hyppige bytter kampen igjennom...og store krav til koordinering fra sidelinjen.

Kampen bar preg av to lag som ville vise fram det beste fra sine respektive repetoar. Nestekjærlighet er en kristen dyd, og begge lagene spilte fair, men gikk ikke av veien for å gå i harde taklinger om det bød seg en anledning.
Uten at det skal virke som selvskryt (forøvrig IKKE en kristen dyd), var det Oldenborg 3 som skapte de fleste og største sjansene i 1.omgang, men et solid helgen-forsvar og en reaksjonssterk keeper fikk ryddet unna.
Etter ca halvspilt 1.omgang klarte ikke unna lenger, og med kirurgisk presisjon stakk Alex hull på den berømte byllen da han på en kontring fikk ballen og skrudde den inn fra 16 meter. Like etter blåste dommeren av for pause. Uret viste 24:37, og vi måtte overbevise han om at det var en stund igjen av omgangen, selv i treningskamper for 7./8.div lag. Omgangen ble gjenopptatt med avspark fra midten.
På 33:42 blåste han av igjen, men vi fikk igjen overtalt han til å la omgangen gå ut til de standard 45.

I slutten av omgangen dalte en Bjørnar-corner ned i beina på Daniel. Er du motspiller da, vet du at du har dårlige odds mot deg. Vår nysignering fra Vadmyra hamret ballen opp i nett-taket fra kort hold. 2-0!

2.omgang fortsatte i samme spor som 1. 2 lag som ville spille fotball, gav valuta til de få frammøtte tilskuerne. Med et kvarter igjen på kampuret kom vår reservekeeper inn og fikk umiddelbart pulsen på lagkameratene til å gå opp. På et tilbakespill kom St.Olavs kaptein Hauge på et sugende løp, og klareringen fra vår nr 40 snek seg såvidt forbi beinet hans. Like etter ble siste spiker i sarkofagen slått i, da Daniel skjøt inn 3-0.

Coach Ødegaard og coach Buene var mindre overbevist av nr 40's innsats i målet så langt i kampen, og fant ut at det beste for laget var å flytte han lengst mulig FRA målet, dvs som spiss. K.A gikk i mål. Et par minutter før slutt satte Blix inn en klokkeren takling på motstanders spiss i 16-meteren. Til absolutt ALLES forundring blåste dommeren straffespark, fullstendig overbevist om at Blix ikke hadde vært i nærheten av ballen. Det må være lov å si at her tror vi dommeren blåste etter Blix sitt rykte, som naturlig nok har vært svært frynsete helt siden han lærte etterslenger og nedsparkinger på G13-laget til Vidar.
Den upåklagelige oppførselen til helgenene fikk seg et lite skudd fra baugen da straffetaker brøt det noe mindre kjente 23.bud i Moseloven; "Du skal ikke score på feilaktig idømt straffespark" og satte ballen forbi K.A til redusering 1-3.

Tross dette, ønsker vi å takke både dommer og St.Olavskameratene 2 for en hyggelig og god kamp. Lykke til i sesongen! Ikke mange lag klarer å la Kjell Ingolf gå målløs av banen!
For vår del var dette til nå sesongbeste i treningskampene så langt. Mye bra spill, disiplinert forsvar og mange fine angrep.

Det var god stemning på banketten etter kampen. Daniel manglet 1 mål på å få matchballen, men fikk i stedet et kledelig marihøne-hodeplagg :D

TRENINGSKAMP
Søndag 10.april
vs Korsvoll 2
Korsvollbanen
3-1 seier. Målscorere: Emil 2, Preben 1

Søndag 10.april var det duket for kamp mot 5.div laget Korsvoll 2. Kampen ble fastsatt i hui og hast 2 dager før, og forfallene rant inn mot kampstart. Skader, sykdom, parseminar o.l. satte mange ut av spill
Til slutt klarte vi å stille 13 mann. Dette inkluderer ringevikar og tidligere Oldenborg 2-storhet Peder Ringsby, som var sporty og stilte på kort varsel.

K.A. og Chris

Første omgang er det beste vi har prestert i år. Første halvtimen var fenomenal. Knallhard innsats av alle, mye bevegelse, kompakt forsvar, fine angrep og flere sjanser. Joachim satte et skudd fra 25 meter i tverrligger og ut, og Alex satte en heading utagbart forbi keeper. Dessverre gikk ballen i stolpen og ut. Etter ca halvspilt omgang trakk Emil over på høyre og startet showet. Driblet og lekte med et par mann, før han la ballen i krysset fra langt hold med venstreslegga. 1-0!

Korsvoll 2 slet med å bryte gjennom og få til spillet sitt første 30, men det siste kvarteret overtok de mer. En litt dårlig klarering fant veien tilbake til vår 16-meter. I mellomtida hadde høyrebacken(!!) deres startet på tidenes løp framover, og etter vakkert og hurtig klikk-klakk-spill rullet han ballen i mål til 1-1.

Etter pausen klarte vi å finne tilbake til godtaktene, og produserte mye bra. Alex hadde en god heading som keeper gjorde en hakket bedre redning på, og vi rullet gang på gang opp på kantene. Etter ca et kvarter ladet Emil frisparkfoten. Ballen traff en spiller i muret og gikk i en fin bue i mål til 2-0!
Etter ca 70 fikk vi overgang og ballen gikk fort. Preben avsluttet angrepet på gjennomløp til 3-0!
Siste kvarteret av omgangen skapte Korsvoll 2 mange bra angrep, men det ble bare nesten. Et skudd ble reddet av Peder på strek, det andre fra keeper.

Takk til de hyggelige spillerne på Korsvoll 2 og til dommer for en god kamp i varme omgivelser (ca 18 grader). Lykke til videre i sesongen!

Hunken Emil var toneangivende i dagens kamp...trønderen er definitivt på vei mot godformen!

For vår del var dette definitivt vår beste kamp så langt i sesongen, mot vår uten tvil beste motstander til nå. Vi fortsatte der vi slapp mot St.Olavskameratene 2. Folk løper mye, bra bevegelse, mye flott fotball, og vi blir gradvis flinkere til å vri spillet til motsatt kant. Forsvaret er bunnsolid, og vi er flinke til å bygge opp angrep bakfra.

BB: Torleif. Undertegnede mener at Torleif, i skarp konkurranse med flere andre, er vår bestemann idag. Spesielt i 1.omgang er han rå. Styrer mye av spillet fra sin dype midtbaneposisjon, henter ball, dekker rom, alltid spillbar og slår gode pasninger. Vi krysser fingrene for at han ikke sin vane tro pådrar seg en skade!