Ny side: Oldenborg3.com

mandag 14. mars 2011

Oldenborg - Ørn Kristiania 2-0

Ikveld gikk sesongens første treningskamp av stabelen...

Ikveld var det duket for vår første kamp i 2011. Motstander var den nyoppstarta klubben Ørn Kristiania, et lag bestående av en haug med folk fra Horten, Vestfolds ukjente perle.

Værgudene viste seg fra sin beste side, med lite vind og bare et par kuldegrader. Tross dette, rant Oldenborg 3-frafallene inn i hopetall det siste døgnet, slik at squad-listen var nesten like tynn som Sportsklubben Brann sin før avspark.

Men, det er som kjent ikke kvantitet som teller, men kvalitet. I forkant av kampen gav Asbjørn beskjed om at kroppen omsider begynte å føle den høye alderen trønderen er i (23 år), og dermed måtte en enda eldre keeper (25) i ilden fra start.
Lik de fleste storlag på kontinentet, startet vi med vår sedvanlige 4-5-1-formasjon.

Asbjørn (GK), Hans Olav, Preben

Kampen startet i rimelig høyt tempo. Omsider skulle mange treningsøkter omsettes til finspill på banen. Etter bare noen få minutter rullet vi opp angrep på høyresiden, og Daniel hamret inn 1-0 fra spiss vinkel. Et tidlig mål i debutkampen, og et tungt forventningspress forsvant fra de brede skuldrene til Mr Schaufel. Litt senere spilte Lars en fin ball ut på venstresiden, og Bjørnar kom fossende inn i 16-meteren etter et monsterløp på 70 meter. Dessverre forsvant skuddet like utenfor mål.
Ørn begynte å yppe seg mer, og hadde en del fine kombinasjoner på midten, men møtte en resolutt forsvarsvegg av de 4 bak. Eneste gang det ble spennende, var da undertegnede var halvveis på bærtur på en lang ball inn i feltet som Erik heada innover mens undertegnede løp ut uten å si ifra. Heldigvis for de fremmøtte tilskuerne (Øyvind Hallenstvedt) slapp de blåkledde med skrekken, og ballen ble fanget i trygt(?) grep.
Ca halvveis i omgangen ante Erik muligheten for en løs ball inne i motstandernes 16-meter, og satte på turboen. Etter 60 meters spurt nådde han ballen 6-7 cm før keeper, og blokkerte den i mål. 2-0!
Resten av omgangen var preget av at begge lag var noe kamprustne.

2.omgang produserte vi flere halv- og noen helsjanser, og fikk et mål etter et mønsterangrep annulert for offside. Vi prøvde å utnytte bakrommet som oppsto bak 4'eren til Ørn, men langpasningene ble stort sett headet unna eller klarert. Ørn hadde på sin side noen skudd utenfor mål. Da Øyvind hadde gått hjem, øynet undertegnede sitt snitt til å få mer enn 30 sek på banen som utespiller, og byttet seg selv inn som spiss for en sjokkert Alex. 2 touch i angrep ble fasiten før en skade på Asbjørn gjorde at dommeren blåste av før full tid. Dessuten var det en smule kaldt, så de fleste satte sikkert pris på å komme seg hjem til varmt hus.

Bra innsats alle sammen ikveld. Største pluss; vi gjør en helhjertet innsats, løper mye, har noen fine kombinasjoner, holder nullen og unngår stort sett skader. Vi har nok noe å gå på spillemessig, men det er ikke uvanlig såpass tidlig i sesongen.
Takk til Ørn Kristiania og dommeren for en trivelig treningskamp. Lykke til med resten av oppkjøringen og første sesong i seriesystemet! :)

Neste treningskamp blir kanskje allerede til søndag mot Sagene 3 (kommer an på hvor mange som kan). Dessuten har vi mandag 28.mars aktuell som kampdag, og jobber med å skaffe motstandere til denne.