Ny side: Oldenborg3.com

fredag 8. oktober 2010

Oldenborg 3 - Manglerud Star: 2-2 (1-0)

Diverse hendelser på tampen av sesongen førte til at vi til slutt endte på tabelltopp og dermed kvalifiserte oss til kretsmesterskapet i 7. divisjon i Oslo Fotballkrets. Første kamp ut var mot vinnerne av avdeling 1: Manglerud Star. Med 14-2-2 etter 18 kamper og 62 plussmål i protokollen visste vi at vi skulle få verdig motstand denne kjølige kvelden på Valle Hovin kunstgress.

El capitán K.A.s pisspreik nådde nye høyder før kampen, og følgelig spredte lynsjestemningen seg i troppen som ild i tørt gress. Jarleiv ymtet frempå at hvis jeg ønsket å knuse trynet til K.A. så skulle han være den første til å hjelpe til. Hyggelig det, Jarleiv, skal si ifra hvis det trengs. K.A. slapp riktignok unna nok en gang, noe som selvfølgelig henger nært sammen med det store fokuset vi på laget har på en av Åndens frukter: overbærenhet. Men, selv om denne backen ikke tar 5 øre for å sparke deg i ballene mens du ligger nede, så skal det også sies at han glimtvis kan være en særdeles god motivator.

Rykter før kampen gikk ut på at Manglerud Star stilte med ingen ringere enn Tippeligaens toppscorer fra 1992 Kjell Roar Kaasa i startoppstillingen sin...det skulle dessverre vise seg å stemme...

Kveldens 15 medvirkende var følgende:
Keeper: Asbjørn
Forsvar: Andreas, Bjørnar, Blix, K.A., Knut Olav
Midtbane: Chris, Jarleiv, Joachim, Kåre, Langås, Preben, Vegar
Angrep: Alex, Kjell Ingolf

I peptalken like før kampstart fortalte coach Hallenstvedt med myndig hånd hva som måtte til for å vinne denne kampen. Blix på sin side satt bare som vanlig i yogastilling midt i ringen og gjentok mantraet sitt om igjen og om igjen, høyere og høyere: "ME MÅ BARE DREBA DEN BALLEN I MÅL!"

1. omgangen tilhørte Oldenborg 3 helt og fullt. Vi hadde presset, trillet mye ball og spilte en av de bedre omgangene i hele år, og dette mot en særdeles kapabel motstander. Etter ca. 35 minutter får vi 1-0-målet på en corner som midtstopper Kaasa stanger ut av feltet (etter å ha hengt ubegripelig lenge i lufta) bare for å legge den perfekt til rette på Vegars gullstøvel. Denne kjekke vestegden, som faktisk heier på Brann, lar seg ikke be to ganger og dundrer til fra 25m. Et klassemål og en velfortjent ledelse.

1-0 står seg til pause og vi blir enige om å fortsette finspillet fra 1. omgangen. Dessverre svarer Manglerud Star på tiltalen og tar over spillet. Dette resulterer etter kort tid i scoring på dødball. Kjipt, og 1-1. Noen minutter senere tar det som må være en av Norges best trente 44-åringer ansvar, ja, dere vet hvem jeg snakker om. For at en mann i den alderen kan være så ekstremt rask og ha slike klyv er bare helt vanvittig. Beundringen er til å ta å føle på, gode gamle Kaasa, som for øvrig innehar rekorden på tidenes raskeste scorede mål i Tippeligaen, har sannelig ikke glemt gamle kunster. Dessverre for oss, må vi vel legge til. Fra sin midtstopperposisjon avanserer han, spiller vegg med en medspiller og dundrer ballen i mål fra 25-30m. 1-2, og Manglerud Star har snudd kampen.

Vi føler presset og skjerper oss etter dette. Gradvis tar vi over spillet igjen og vi får et frispark på hjørnet av 16-meteren når ca. 15 minutter gjenstår av kampen. Vegar, som har en tøff motorsykkel, er eksekutør og lemper en lur ball inn i feltet som keeper må gi retur på. Der står ingen ringere enn midtstopper Knut Olav "Hightower" fra Bykle og lurer ballen inn med venstrebeinet. Oldenborg 3s svar på Brede Hangeland scorer sitt første mål for sesongen, og stillingen er 2-2.

Vi opprettholder presset, men kampen ebber ut og 2-2 forblir sluttresultatet. Vår første uavgjortkamp i hele 2010 er et faktum, og kampen på søndag mot vinnerne av avdeling 3, Huk 2, blir følgelig totalt avgjørende for hvorvidt vi kan kalle kretsmesterskapet en suksess eller fiasko. La oss håpe på det første!