Ny side: Oldenborg3.com

mandag 10. mai 2010

Wam Kam VS. Oldenborg 3: 0-2

Alle gode ting er tre, klisjén skulle en maikveld i 2010 gå i oppfyllelse for Oldenborgs tapre soldater. På den andre banehalvdelen stod fjorårets Nemesis Wam Kam, som vant begge oppgjørene i fjor med de begredelige resultatene 3-1 og 4-1.

Oldenborg gjorde en taktisk variant og stilte for første gang opp i en 4-4-2 formasjon med følgende startoppstilling:

Asbjørn

Erik - Blix - Jokke - Andreas

Kåre - Håvard - Jarleif - Preben

Alex - Chris

Planen var en midtbane som skulle løpe Wam Kam i filler, og i første omgang ble det gjort til gangs. Anført av en for dagen glitrende hærfører Rekvik, var Oldenborg først i alle dueller og på alle andreballer i nesten hele første omgang.
På topp fikk Alex besøk av Chris, slik at den tidligere ensomme ulven Alex(Petter Pilgaard), skulle få en å jobbe sammen med.
Med skader og sykdom på StormFührer Ødegaard og Coach Hallenstvedt i forsvar kom Jokke inn fra start og leverte en prikkfri kamp hvor han vant så godt som alle dueller, så vel på hodet som langs bakken.

Allerede fem minutter inn i første omgang kombinerer Pilgaard og Chris fint, etter litt "klabb og babb i fælte" kommer Chris alene med Wam Kam sin keeper, hvorpå han ruller ballen kontrollert forbi keeper, og inn til ledelse for Oldenborg. Kloke av skade fra fjorårets ledelse mot Wam Kam fortsetter Oldenborg å kjøre på, og marginer gjør at det bare står 1-0 da dommeren blåser til pause. Særlig er Jarleiv (a.k.a. Jorleiv, a.k.a. Snåsamannen) frempå med flere gode skudd, hvorpå særlig det ene skuddet fortjener en bedre skjebne( I likhet med hans kone) da det smeller i innsiden av stolpen og ut igjen.

Første omgang er dominert av Oldenborg, og Wam Kam er statister på egen hjemmebane. Etterhvert blir Bjørnar byttet inn på Back, Emil kommer inn sentralt, Vegard kommer inn på midten, Jon legger seg def. på midten og mannen med de mange offside, Lars, kommer inn for Chris. Vegard blir særlig viktig mot slutten av kampen da han viser sine tekniske ferdigheter og holder på ballen der mange andre ville mistet den.

Andre omgangen startet slik vi fryktet i pausen. Wam Kam overtar duellspillet, flere og flere baller blir slått høyt inn i vårt felt hvor vi bare rydder unna før neste bølge kommer. Wam Kam sin fysikk blir gjeldende og det eneste botemiddelet som eksisterer er innsats, og innsats leverer Oldenborg i bøtter og spann i dag. Asbjørn plukker alt som kommer, og vi noterer oss for årets første "Cleen sheet", mye takket være en keeper som har luket bort småfeilene fra årets første kamp.

Kampen blir etterhvert preget av mange etterslengere og til tider småstygt spill. Erik (a.k.a. han med skjegget, a.k.a. Ayatollah Aarmo) blir notert med sitt første gule for året, og Wam kam plukker etterhvert opp flere gule. På slutten av kampen, da det står og bikker, blir ballen slått langt inn i vårt felt før Ayatollah Aarmo slår en nydelig klarering til Chris, Chris får ballen til Emil som avanserer og prikker inn 2-0 bare minutter før slutt.

I øyeblikket Emil scorer eksploderer det på Oldenborg benken, menn blir gutter, det hyles og skrikes, og klemmene sitter løst. Like etterpå blåser dommeren, seieren er et faktum, og vi fikk vår revansje fra forrige ukes forsmedelige tap mot Lommedalen.

Vil spesielt takke de fremmøtte Oldenborg suppporterne, og ikke minst Erlend Skeie Langeland (a.k.a. Veggen, a.k.a. The Body) for støtte gjennom hele kampen,

For å sitere vår egen Nesta (Blix): "Det me ikkje har av ferdigheter, det tar me på innsats!"
Dagens børs er terningkast 6 for innsatsen til samtlige, samt en liten pluss i margen til særlig Håvard, Jokke og Asbjørn.